Απάνθρωπος εκείνος που ζει μακριά από το θέλημα του Θεού.

2013-09-24 21:39
      Πόσο θλιβερό είναι να βλέπει κανείς τους ανθρώπους που είναι εικόνες του Θεού να ζουν υλιστικά ικανοποιώντας τις σαρκικές ροπές τους.  
       Πολύ σωστά λέει ο επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης πατέρας Παύλος ότι κάθε ηλεκτρική συσκευή έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Το πλυντήριο πλένει, η κουζίνα μαγειρεύει. Αν επιχειρήσουμε να μαγειρέψουμε στο πλυντήριο ή να πλύνουμε τα ρούχα μας στην κουζίνα, οπωσδήποτε οι ηλεκτρικές αυτές συσκευές θα χαλάσουν.
      Έτσι και ο άνθρωπος· κατασκευάστηκε από τον Δημιουργό Του με σκοπό τη θέωση·  κατασκευάστηκε κατ’ εικόνα του Θεού και έχει σκοπό το καθ’ ομοίωση.  Όταν όμως ο άνθρωπος ξοδεύει τη ζωή του στις σαρκικές απολαύσεις μακριά από το θέλημα του Θεού, τότε ο άνθρωπος γίνεται απάνθρωπος.
     Ο Μέγας Αντώνιος στο 14ο λόγο του περί της ενάρετης ζωής λέει:
    14. Όταν κάνουμε καλή χρήση του λογικού μας, τότε είμαστε άξιοι να λεγόμαστε άνθρωποι. Αντίθετα, όταν δεν κάνουμε καλή χρήση του λογικού, τότε μόνον κατά το σώμα και τη φωνή διαφέρουμε από τα άλογα ζώα. Ας αναγνωρίσει λοιπόν ο συνετός άνθρωπος ότι είναι αθάνατος και τότε θα μισήσει κάθε αισχρή επιθυμία, η οποία γίνεται αιτία θανάτου στους ανθρώπους.

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode