Εν-οριακά νέα

2014-11-30 17:17

         Η εορτή των Θεοφανείων με τον καθαγιασμό των υδάτων, δεσπόζει ασφαλώς μεταξύ των εορτών του Ιανουαρίου που πλησιάζει και φέτος. Η ενορία μας αν όχι φέτος, στο άμεσο όμως μέλλον σχεδιάζει να ρίψει τον Τίμιο Σταυρό στο Φράγμα του χωριού, σε τόπο που θα μας υποδείξουν οι αρμόδιοι ειδικοί επί του θέματος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πατέρας Παύλος, έθεσε το θέμα επί τάπητος, εκφράζοντας την επιθυμία και ο ίδιος να επισκεφτεί το μαγευτικό αυτό μέρος του Σισανίου και να συμμετάσχει και αυτός στον Καθαγιασμό των υδάτων του ποταμού μας. 

         Καλούμε λοιπόν όλους τους χωριανούς, την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη αυτού του τόπου να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ώστε άμεσα να καταφέρουμε να ετοιμάσουμε τον κατάλληλο τόπο ρίψης του Σταυρού. Ας μην ξεχνάμε πως αυτό το γεγονός θα ελκύσει πολλούς προσκυνητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά το φυσικό κάλλος του Σισανίου, να επισκεφτούν τις εκκλησίες και το μοναστήρι μας, να γνωρίσουν τον ξενώνα του Σισανίου, να απολαύσουν τα ποικίλα εδέσματα του τόπου που σερβίρονται στα παραδοσιακά μας καταστήματα και ασφαλώς φεύγοντας να προμηθευτούν τα νοστιμότατα φασόλια που με μεράκι παράγουν εδώ και πολλά χρόνια οι ντόπιοι.

          Ας μην αφήνουμε στην αφάνεια έναν τέτοιο όμορφο τόπο. Πολλοί είναι εκείνοι που τυχαία επισκέφτηκαν το χωριό μας και έμειναν άφωνοι παρατηρώντας τα πυκνοφυτεμένα βουνά μας με τα ρυάκια που χύνονται στον ποταμό Μύριχο, και τις παραδοσιακές κατοικίες που ξεπροβάλλουν στο ξέφωτο μεταξύ ουρανού, γης και υγρού στοιχείου. 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode