Η απάντηση της Μαρίας Ρεπούση στην δήλωση της Αρχιεπισκοπής

2013-09-06 22:41
Κείμενο Θεοδώρα Αβαγιανού Φωτογραφίες Αρχείο
 
Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Μαρία Ρεπούση, σχολίασε τη σκληρή δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χ. Κονιδάρη που την κατηγόρησε για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών» απαντώντας στις δηλώσεις της σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Η κα Ρεπούση επεσήμανε : «Είπαμε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω το ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός. Και δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας».

Την επίσημη θέση του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε ο υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών».

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode