Μητροπολίτης Φθιώτιδος: ''Έρχονται καταιγιστικές αλλαγές''

2013-10-23 05:26

fthiotidos 

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Έρχονται καταιγιστικές αλλαγές στη χώρα μας τονίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, με αφορμή  τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος μιλώντας στο "Lamiastar" μίλησε για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, ενώ έκανε λόγο για ελεύθερη εκκλησία σε περίπτωση χωρισμού από το κράτος.

"Εάν καταργηθεί η επίκληση της Αγίας Τριάδος σημαίνει ότι το νέο Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει επικρατούσα θρησκεία, όπως σήμερα είναι η ορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα είναι όλες οι θρησκείες το ίδιο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης τόνισε: "Αν γίνει αυτό δεν θα έχουμε ούτε διακριτούς ρόλους που λέμε, διότι το κράτος θα είναι άθρησκο. Έτσι το Κράτος θα νομοθετήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων, την καύση των νεκρών και πολλά άλλα, που η Εκκλησία δεν τα δέχεται και θα τραβήξει τον δρόμο του. Αυτοί που θα κάνουν αυτά που η Εκκλησία δεν εγκρίνει, απλά δεν θα είναι μέλη της Εκκλησίας."

Ερωτηθείς για τα περί διαχωρισμού που ακούγονται μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε: "Η Εκκλησία θα γίνει πιο ελεύθερη και ίσως πιο σωστή στην αποστολή της."

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος σχολιάζοντας το θέμα για την μισθοδοσία του κλήρου, υπογράμμισε ότι "η μισθοδοσία του κλήρου δεσμεύεται με συμφωνίες Εκκλησίας και Κράτους, διότι το Κράτος έχει πάρει μια τεράστια εκκλησιαστική περιουσία με την δέσμευση να πληρώνει τους εφημερίους. Αυτά δεν μπορούν λοιπόν να καταργηθούν."

Επίσης έκανε λόγω για ισοπέδωση των πάντων, τονίζοντας: "Το Έθνος θα χάσει τα ερίσματά του, θα σταματήσουν οι παρελάσεις, θα αλλάξουν οι σημαίες, τα σύμβολα θα αρχίσουν να καθαιρούνται, ο λαός μας θα μάθει να ζει σε μια κοινωνία καταναλωτική και διαθρησκειακή και ίσως δούμε και στην Λαμία και Τζαμί."

Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος τόνισε: "Έρχονται καταιγιστικές αλλαγές και πρέπει ο κόσμος της Εκκλησίας να το καταλάβει και να συσπειρωθεί."

romfea.gr

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode