Ουρές πιστών στην Κύπρο για να προσκυνήσουν τον Άγιο Ανδρέα

2013-11-04 00:18
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας Φωτογραφίες Ι.Μ. Πατρών
Ουρές σχηματίζουν στην Κύπρο, ακόμη και την νύχτα, χιλιάδες πιστοί που περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα που έχει μεταφερθεί στο νησί από την Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος των πιστών που συνωστίζονται έξω από τους Ναούς όπου φιλοξενείται το ιερό λείψανο, είναι άνθρωποι νέας ηλικίας.

Αυτό το γεγονός έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα θερμά τον Μητροπολίτη Πατρών για την αποδοχή του αιτήματος της Εκκλησίας της Κύπρου να μεταφερθεί εκεί για λίγες ημέρες το ιερό λείψανο.

«Βλέπουμε νέους ανθρώπους, νέα παιδιά να συρρέουν εδώ στο Ναό να περνούν μπροστά από την κάρα του Αποστόλου Ανδρέου και ευλαβικά να προσκυνούν. Αυτό είναι αποτέλεσμα του σωστού έργου της Εκκλησίας, οι χιλιάδες που πέρασαν από εδώ έχουν υψηλό αίσθημα θρησκευτικό που πήραν βέβαια από τις οικογένειες τους αλλά και πλουσίως από την Εκκλησία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Τόνισε μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση πως «είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε τέτοιους πιστούς, τέτοιους νέους, που αγαπούν την Εκκλησία, σέβονται την Εκκλησία και ευλαβούνται τους Αγίους μας».
Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Μητροπολίτες Πατρών και Μαντινείας, μαζί με τους κληρικούς από την Πάτρα που συνοδεύουν το λείψανο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, τέλεσαν τρισάγιο στους ήρωες της Κύπρου που αναπαύονται στα φυλακισμένα μνήματα.
 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode