Ο θάνατος για τους Ορθόδοξους χριστιανούς μετατρέπεται σε Αναστάσιμο πανηγύρι.

2013-09-22 22:53

Ο θάνατος της Νικολέτας Χολέβα συγκλόνισε το Σισάνι. τα νέα έφθαναν νωρίς τα ξημερώματα. Η Νικολέτα έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σκοτεινιάζοντας από λύπη τα πρόσωπα συγγενών, φίλων και συγχωριανών.  Η κηδεία της τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στις 4μ.μ στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο π. Μιχαήλ στο κήρυγμά του κατά την Θεία Λειτουργία είπε πως: «…Το ζήτημα του θανάτου μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία πραγματεύεται σωστά με ειλικρίνεια και αλήθεια. Όλες οι άλλες θρησκείες λαθεύουν, πλανώνται. Είναι αστεία η προσέγγιση των βουδιστών που πιστεύουν στην μετεμψύχωση μέχρι την τελική λύτρωση της ψυχής. Οποία υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!!! Οι μουσουλμάνοι έχουν μπερδέψει την αγάπη και την θυσία για τον συνάνθρωπο με το άσβεστο μίσος και τη δίψα για εκδίκηση. Οι παπικοί δεν δίστασαν στο παρελθόν να μοιράσουν συγχωροχάρτια έναντι αδράς αμοιβής.. .

Έτσι σώζεται η ψυχή; Με συγχωροχάρτια, με μετεμψυχώσεις ή δολοφονίες αθώων ανθρώπων;

Η Εκκλησία όμως του Χριστού έχει την απάντηση. Ξέρει την αιτία του θανάτου ξέρει και την θεραπεία του. Καλά ακούσατε. Ο θάνατος θεραπεύεται!!!

Ο θάνατος αγαπητοί αδελφοί έχει την αιτία του στην παρακοή του ανθρώπου απέναντι στον Θεό. Την θέληση του ανθρώπου να ζήσει μακριά από τον Θεό. Αυτή η απομάκρυνση όμως έφερε τον θάνατο. Όποιος αποκόπτεται από την πηγή της ζωής τελικά ξεραίνεται και πεθαίνει.

Ο Θεός όμως από την αμέριστη αγάπη του για το ανθρώπινο γένος έστειλε τον Μονογενή του Υιό ίνα σώσει τον κόσμο. Η Σταυρική θυσία του Ιησού έσπασε τα δεσμά του θανάτου και του πνικτικού Άδου. Η Ανάσταση του Χριστού κατήργησε οριστικά και αμετάκλητα τον θάνατο. Ο προσωρινός χωρισμός του σώματος από την ψυχή κατά την ώρα του θανάτου δεν προβληματίζει του πιστούς θεοφοβούμενους  χριστιανούς γιατί υπάρχει η βεβαιώτης της Αναστάσεως.

Μ’ αυτή την βεβαιότητα παραδόθηκαν στο μαρτύριο   όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Αυτές τις μέρες εορτάσαμε την μνήμη της Αγία Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος οι οποίες παρά το νεαρό της ηλικίας τους δεν δείλιασαν μπροστά στα φρικτά βασανιστήρια που τις υπέβαλαν. Η αγία Ευφημία προσηλωμένη στην προσευχή και στην ελπίδα της Αναστάσεως δεν δάκρυσε, ούτε αναστέναξε όταν της καταξέσχιζαν τις σάρκες. Η αγίες  Μηνοδώρα, Μητροδώρα και Νυμφοδώρα προκάλεσαν τον δήμιο να δοκιμάσει πάνω τους ό,τι πιο φρικιαστικό βασανιστήριο μπορούσε να εφεύρει ο παρανοϊκός νους του  για να πειστούν όλοι παρευρισκόμενοι ότι τίποτα δεν μπορεί να τις χωρίσει από την αγάπη του Χριστού. Αλλά και ο σημερινός άγιος που σήμερα τιμά η Εκκλησία μας , ο ιερομάρτυς Φωκάς,  δεν δίστασε να υποστεί πύρινο λουτρό τιμώντας το επισκοπικό αξίωμα που έλαβε.

Έτσι λοιπόν και εμείς με αυτή την βεβαιότητα των αγίων τελούμε μνημόσυνα, τρισάγια, Θείες Λειτουργίες, παρακλήσεις και δεήσεις στον Πανάγαθο Θεό να μας χαρίζει πίστη, ελπίδα και αγάπη και εν Χριστώ σοφία ώστε να μην δειλιάζουμε μπροστά στον θάνατο αλλά αντιθέτως να τον μετατρέπουμε με σε αναστάσιμο πανηγύρι αμήν.

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode