Πάσχα 2014 στο Σισάνι

2014-04-30 21:11

ΠΑΣΧΑ 2014 ΣΤΟ ΣΙΣΑΝΙ

    Με την χάρη του Θεού και φέτος εορτάστηκε η εορτή των εορτών και η πανήγυρη των πανηγύρεων στο χωριό μας. Λαός και κλήρος σύσσωμος δόξασε τον Πανάγαθο Θεό για το εκούσιο πάθος Του και την θριαμβική του Ανάσταση.

    Ο Απέραντος Θεός έγινε άνθρωπος αφήνοντας για λίγο  την  υπερκόσμια δόξα Του και τις αγγελικές τιμές για να συναντήσει τον ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο από την αμαρτία άνθρωπο.

Ποιος όμως είναι αυτός ο Θεός που τόσο πολύ αγάπησε τον κόσμο  ώστε παρέδωσε σε θάνατο τον μονάκριβο Υιό του, για να μη χαθεί στον αιώνιο θάνατο κανένας πιστός, άλλα να έχει ζωή αιώνια;

    Με την βοήθεια της αστρονομίας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια μόνο γεύση από την απεραντοσύνη του Θεού:

Η σύγχρονη αστρονομία μας αποκαλύπτει με εικόνες πόσο μικροί είμαστε μέσα στο σύμπαν: Σήμερα οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το ηλιακό μας σύστημα ανήκει σε έναν γαλαξία.  Τι είναι οι γαλαξίες; Οι γαλαξίες είναι τεράστιες συγκεντρώσεις αστέρων (αριθμούν δισεκατομμύρια από αυτά) και πολλοί από αυτούς είναι ορατοί με τα τηλεσκόπια από τον πλανήτη μας.  Ο Γαλαξίας μας περιέχει ένα αστρονομικό αριθμό πλανητών, τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια, από τους οποίους περίπου 500 εκατομμύρια βρίσκονται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» (ούτε πολύ κρύοι, ούτε πολύ καυτοί), σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων. Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι στο σύμπαν υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, οπότε δε φαντάζει υπερβολική πια η ιστορική φράση του διάσημου αστροφυσικού Καρλ Σαγκάν για «δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια κόσμους».  Σήμερα οι σύγχρονοι συμπατολόγοι πιστεύουν πως υπάρχουν αμέτρητα σύμπαντα που ασφαλώς ο άνθρωπος ποτέ δεν θα μπορέσει να εξερευνήσει. Μη ξεχνάτε πως ο άνθρωπος μέχρι σήμερα έχει εξερευνήσει μέχρι και τον Άρη…. Δηλαδή μέχρι ούτε καν τη μύτη του…(!!!)

Μέσα σε αυτό το αχανές σύμπαν βρίσκεται και κατοικεί ο άνθρωπος!!! Ας μη μας πιάνει όμως η απογοήτευση και τα υπαρξιακά μας προβλήματα και ζητήματα, γιατί όσο μικροί κι αν είμαστε μέσα στον κόσμο των συμπάντων, ο Θεός μας ξεχώρισε και μας αγίασε. Έγινε και ο Ίδιος άνθρωπος καθιστώντας έτσι την ανθρώπινη φύση «ικανή» δια του απείρου ελέους Του να καθίσει εκ δεξιών του θρόνου του Θεού, δηλαδή του δημιουργού των Συμπάντων.

Οποία τιμή!!! Εμείς οι απειροελάχιστοι υλικά έχουμε λάβει παρά Θεού την ευλογία να αγιάζουμε και να «ελέγχουμε» τα σύμπαντα; Πως; Μα φυσικά με τη Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία αγιάζει τα σύμπαντα. Η ανθρώπινη προσευχή φτάνει απευθείας στον θρόνο του Θεού και τα σύμπαντα πλέον «μαζεύονται» σαν μια μικρή γειτονιά. Το αχανές γίνεται πλέον προσεγγίσιμο και ελεγχόμενο! Ο Αναστημένος Χριστός κρατά στη χούφτα Του το σύμπαν και μετά την ένδοξη Δευτέρα Παρουσία Του θα το ανακαινίσει όπως μαρτυρεί στην Αποκάλυψη ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος:

 «Και είδα νέο ουρανό και νέα γη· διότι ο προηγούμενος ουρανός και η προηγούμενη γη είχαν παρέλθει, και η θάλασσα δεν υπάρχει πια». Αποκ. 21.1

       Το ίδιο ακριβώς πράγμα λέει διαφορετικά λόγια και το αψευδές στόμα του Χριστού: «Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δε θα παρέλθουν».

 

 

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Αΰτω ή δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων" αμήν.

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode