Σκληρός ο Κύριος ή απόλυτα αληθινός;

2014-10-04 20:39

Σκληρός ο Κύριος ή απόλυτα αληθινός;

            Ακούγεται σκληρός ο λόγος του Κυρίου: «όποιος αγαπάει τον πατέρα ή τη μητέρα του πιο πολύ απ' όσο αγαπάει εμένα, δεν είναι άξιός μου· κι όποιος αγαπάει το γιο ή την κόρη του πιο πολύ απ' όσο αγαπάει εμένα, δεν είναι άξιός μου· κι όποιος δεν παραλαμβάνει το σταυρό του όταν με ακολουθεί, δεν είναι άξιός μου» - Ματθ. 10, 37-38).

               Ο Χριστός όμως δεν είναι σκληρός αλλά πάντοτε αληθινός. Η αλήθεια πονάει, αλλά αν και πονάει πάντοτε παραμένει αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι όταν θα πεθάνουμε δεν θα πάρουμε μαζί μας τίποτε απ’ ότι νομίζουμε ότι μας ανήκει… Δεν θα πάρουμε μαζί μας ούτε γονείς, ούτε αδέρφια, ούτε παιδιά, ούτε πλούτο, ούτε τίποτα περισσότερο από την προσωπική μας χρεωκοπία. Μια χρεωκοπία που ο Χριστός μπορεί με την αγάπη Του να την μετατρέψει σε αληθινό πλούτο και χαρά. Ο Χριστός γνωρίζει την μόνη αλήθεια: Ότι ο άνθρωπος μακριά του είναι ανήμπορος και φτωχός και δυστυχισμένος.

               Πολύ ωραία και συνοπτικά διδάσκει ο Μέγας Αντώνιος:

36. Εκείνοι που νομίζουν δυστυχία το να χάσουν χρήματα ή παιδιά ή δούλους ή ένα άλλο στοιχείο της περιουσία τους, ας γνωρίζουν ότι πρώτα πρέπει να αρκούνται σ’ εκείνα που δίνει ο Θεός. Και όταν πρέπει να τα δώσουν πίσω, να είναι πρόθυμοι και να το κάνουν με αγαθή γνώμη και να μη στενοχωρούνται διόλου για τη στέρηση ή μάλλον για την επιστροφή τους. Γιατί αφού έκαναν χρήση ξένων πραγμάτων, τα έδωσαν πάλι πίσω.
 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode