Την άρρηκτη σχέση της Εσθονίας με το Φανάρι επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της χώρας

2013-09-05 17:20
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
 

«Γεφυροποιό» και «στήριγμα του λαού της Εσθονίας» χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Πρόεδρος της χώρας κ. Τ-Η.Ilves κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Ταλλίν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έγινε δέκτης ιδιαίτερων τιμών από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας η οποία έδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί και εξακολουθεί να συνεχίσει να έχει με τον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο Εσθονός πρόεδρος μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για το έργο που επιτελεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά και για την στήριξη που έχει παράσχει στην χώρα του σε δύσκολες εποχές η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χαιρέτησε την πρόοδο που έχει επιδείξει η Εσθονία τις τελευταίες δεκαετίες ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόεδρο της χώρας για την στήριξη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Να σημειωθεί πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πατριάρχη της Ρωσίας στο Ταλλίν δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Τ-Η.Ilves.

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode