ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΓΙΟΥ Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στη μονή του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

2013-12-02 18:22
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας
Χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν σήμερα στην ιερά μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι, προκειμένου για πρώτη φορά να γιορτάσουν την μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στο καθολικό της μονής που έχτισε ο ίδιος ο Όσιος, προεξήρχε ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Αν και έχουν περάσει όλα αυτά τα 22 χρόνια, το πανίερο πρόσωπο του Αγίου Πορφυρίου εξακολουθεί να μένει χαραγμένο στη μνήμη και την καρδιά όσων είχαν την ευλογία να τον γνωρίσουν και να συναναστραφούν μαζί του» είπε ο κ. Μελίτων ο οποίος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε τον Άγιο, «αρχιδιάκονο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο» ο οποίος έγινε «τα πάντα κατά το πρότυπο του Χριστού».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΚΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

«Στη σημερινή δυσχερή περίσταση και περίοδο την οποίαν διέρχεται ο κόσμος και ο ευλογημένος λαός μας της Ελλάδος ο οποίος έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του εις τους παντός είδους κεχρισμένους άρχοντας και φερομένους ως πνευματικούς πατέρας και βρίσκεται εις πλήρη αμηχανία ελλείψει ικανών ανθρώπων να του δείξουν την οδόν και την διέξοδον από τα αδιέξοδα και από την γενικήν κρίσην, την δυστυχίαν και τας θλίψεις, ο γέροντάς μας Άγιος Πορφύριος μας δεικνύει αυτήν την άλλην οδόν.

Και είναι η οδός της αγάπης, η οδός της μεταμορφώσεως» σημείωσε ο μητροπολίτης κ. Μελίτωνας.

Η αγιοκατάταξη του Γέροντα Πορφυρίου πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

 

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode