Το κήρυγμα του πατρός Μιχαήλ εις την Κυριακή Α΄Λουκά (1-9-2013)

2013-09-01 19:32

   Επανάγαγε εις το βάθος λέει σήμερα ο Κύριος Ιησούς Χριστός στον Σίμωνα τον μετέπειτα μετονομαζόμενο Πέτρο. Κάνε του λέει νέα αρχή,  ξαναψάρεψε, αλλά αυτή τη φορά ρίψε τα δίχτυα σου από τη δεξιά πλευρά του πλοίου. Γιατί από τα δεξιά και όχι επι παραδείγματι από μπροστά  η από πίσω; Για να εξάρει την υπακοή του Πέτρου, για να δοκιμαστεί ο λογισμός του. Και πράγματι ο Πέτρος δεν αρνείται. Κύριε του λέει μόλις γυρίσαμε από το ψάρεμα και τίποτα δεν πιάσαμε. Όμως επειδή εσύ το λες θα το κάνω. Γιατί ο Πέτρος έκανε υπακοή στον Χριστό; Αφού ακόμα καλά καλά δεν τον γνώριζε. Είναι φανερό πως η μορφή του Ιησού είχε γαληνέψει τον Πέτρο. Η καρδιά του αποστόλου είχε ήδη σαγηνευτεί από τον Θεάνθρωπο. . 

    Και τελικά αλιεύει ξανά… Και τα δίχτυα γεμίζουν πλήθους ιχθύων, τοσούτων ώστε κανονικά θα έπρεπε να σκιστούν. Όμως τα δίχτυα μένουν στη θέση τους και τα ψάρια αλιεύονται και μαζί με αυτά αλιεύεται οριστικά και ο σαγηνευμένος Πέτρος.  Ο Χριστός λέει τότε στους πρώτους του μαθητές και ακόλουθους ότι πλέον αλιείς ανθρώπων θα τους αξιώσει.

    Επανάγαγε εις το βάθος λέει όμως και σε μας σήμερα  ο Κύριος της Δόξης. Μας καλεί να  εμβαθύνουμε στο εσωτερικό της καρδιάς μας, να αναθεωρήσουμε τα αμαρτωλά μας θελήματα, να αλιεύσουμε ό,τι αγαθό και άγιο διαπνέεται στον αρχέγονο κεκρυμμένο  εαυτό μας. Και τότε θα ανακαλύψουμε τον ένθρονο Χριστό στο κέντρο της καρδίας  μας και θα τον ακολουθήσουμε όπου Εκείνος μας οδηγήσει.

    Και η Εκκλησία μας δίνει απόψε την ευκαιρία να ανακαινιστούμε. Εκκλησιαστική πρωτοχρονιά έχουμε σήμερα. Νέο ημερολογιακό ξεκίνημα για την Εκκλησία, νέο πνευματικό ξεκίνημα και για μας. Είθε η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη στις καρδιές όλων μας Αμήν.

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode