54-55.Ο Θεός είναι αόρατος, φανερότατος όμως μέσα στα ορατά

2015-12-13 21:21

54.Ο Θεός είναι αόρατος, φανερότατος όμως μέσα στα ορατά

Γιατί πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι άθεοι ή μηδενιστές; Διότι ζουν μεθυσμένοι από τα πάθη τους και δεν μπορούν να διακρίνουν Εκείνον που όλη η φύση εξυμνεί.

54. Εκείνοι που είναι γεμάτοι  από κακία και μεθούν από την άγνοια, δεν γνωρίζουν το Θεό, η ψυχή τους είναι ζαλισμένη και δεν έχουν ξεκάθαρο μυαλό. Το Θεό μπορεί να τον εννοήσει κανείς. Και ναι με δεν είναι ορατός, είναι όμως φανερότατος μέσα στα ορατά, όπως ακριβώς η ψυχή μέσα στο σώμα μας. Και αν σώμα χωρίς ψυχή είναι αδύνατο να υπάρξει, έτσι και όλα τα όντα και βλεπόμενα είναι αδύνατο να υπάρχουν χωρίς το Δημιουργό Θεό.

55. Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε ο άνθρωπος; Για να βλέπει τα έργα του Θεού και μέσω αυτών να γνωρίσει τον Θεό και να Τον δοξάσει που τα δημιούργησε για χάρη του ανθρώπου. Ο νους που ελκύει την αγάπη του Θεού, είναι ένα αόρατο αγαθό που το χαρίζει ο Θεός στους άξιους για την διαγωγή τους που την κυβερνά η χρηστότητα.

Αλήθεια, πόσο απέχουμε από όλα αυτά; Σήμερα ο άνθρωπος βλέπει την φύση και αντί να δοξάζει τον Θεό, την περιφρονεί, την υποδουλώνει στα πάθη του και την μολύνει. Η μόλυνση του περιβάλλοντος δεν είναι τίποτα άλλο από μία τρανή απόδειξη της αλαζονείας του ανθρώπου.

Οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου σήμερα συμφωνούν ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή εξαιτίας της άμετρης χρησιμοποίησης τοξικών προϊόντων που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα. Ξέρετε τι αποφάσισαν γι’ αυτό; Από την μία να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα (καλό και συνετό) και από την άλλη απειλούν με πυρηνικό ολοκαύτωμα όποιον τολμήσει να απειλήσει τις στρατιωτικές τους βάσεις….

Όπως και να’ χει το πράγμα λύση στο οικολογικό πρόβλημα θα υπάρξει (αν υπάρξει ποτέ) μόνον και μόνον τότε όταν ο άνθρωπος αγαπήσει τον Θεό και δει την φύση ως απόσταγμα της αγάπης Του.
 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode