ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…

2018-09-02 01:10

 

          Ποιος είσαι εσύ που θα μου κάνεις παρατήρηση; Είπε μία κυρία σε κάποιον που γνώριζε και ήξερε μάλιστα και την ιδιότητά του. –Είμαι επίτροπος της εκκλησίας. Απάντησε εκείνος.

          -Και λοιπόν; Και μένα τι με νοιάζει, ας είσαι ό,τι θες, δεν έχεις δικαίωμα να μου υποδείξεις τίποτα παρά μόνον ο παπάς.

          -Έχω, και μάλιστα αν δεν το κάνω θα αμαρτήσω. Διότι οι εκκλησιαστικοί επίτροποι πέρα από τον βοηθητικό ρόλο που έχουν ως προς την διακονία του ιερέως είναι υπεύθυνοι ώστε να επικρατεί τάξη, δηλαδή ησυχία και ευπρέπεια στον ναό. Είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν τους πιστούς να προσέρχονται με τάξη και πειθαρχία στην Θεία Κοινωνία. Και αν κάποιος αρνηθεί να εναρμονιστεί με την τάξη αυτή της εκκλησίας, τότε ο επίτροπος υποχρεούται να εκβάλλει τον πιστό έξω από τον ναό.

          -Μα εγώ ξέρω ότι εσείς οι επίτροποι μιλάτε περισσότερο από μας…

          -Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε εσύ καλή μου κυρία και οποιοσδήποτε πιστός οφείλει να αναφέρει την παραβίαση της τάξης αυτής στον ιερέα και αν και τότε ο επίτροπος συνεχίζει να αυθαδιάζει τότε ο εφημέριος θα τον αναφέρει στον επίσκοπο. Αυτή είναι η τάξη της εκκλησίας.

          - Χαίρομαι καλέ μου επίτροπε που μου τα εξήγησες όλα αυτά, αλλά το έκανες σε λάθος χρόνο, διότι τόση ώρα διαβάζεται ο εξάψαλμος… Λυπάμαι αλλά θα πρέπει να σε αναφέρω στον ιερέα για παραβίαση της τάξης της εκκλησίας…

         

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode