Εκοιμήθη ο Δεινόπαπας Βασίλειος. Επικήδειος λόγος π. Μιχαήλ Στεφάνου.

2015-03-18 19:34

Ο αγαπητός αδελφός Βασίλειος βρίσκεται σήμερα μπροστά σε όλες τις απαντήσεις στις πνευματικές και ιδεολογικές αναζητήσεις που λίγο πολύ όλοι έχουμε. Ανακαλύπτει ξεκάθαρα την ωμή αλήθεια που ονομάζεται Πανάγαθος Κύριος.

Ο Πανάγαθος Κύριος  είμαστε βέβαιοι πως δεν θα απορρίψει την ευγένεια που τον χαρακτήριζε σε όλη του τη ζωή και την παροχή άφθονης ελευθερίας σκέψης και λόγου σε όλους τους συνομιλητές του, ακόμη και σ’ αυτούς που είχαν εντελώς διαφορετικές απόψεις μ’ εκείνον.

Προσωπικά, ενθυμούμαστε την φιλόξενη διάθεσή του απέναντι στον κλήρο της εκκλησίας, και εμού του ιδίου.  Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στον ευγενικό Βασίλειο και προσεύχομαι αυτή του στάση να είναι και μαρτυρία σωτηρίας για κείνον. Δέομαι υπέρ αυτού, διότι θεωρώ πως υπήρξε ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και πολίτης αυτής της χώρας. Το παράστημά του μαρτυρούσε σε όλους μας ότι βρισκόμασταν μπροστά σε έναν σκεπτόμενο, όχι  όμως και ορθολογιστή πολίτη. Θα ήθελα αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα μπροστά μας να ακούσω περισσότερα πράγματα απ΄ αυτά που πήγαζαν από την ευγενική ψυχή του. Όχι για να τον πείσω ή να με πείσει, άλλωστε αυτές οι συνισταμένες ποτέ δεν είχαν υπόσταση στον μεταξύ μας διάλογο, αλλά για να κερδίσουμε κάτι περισσότερο από την επικοινωνία και την μεταξύ μας γνωριμία.  

Ευχόμαστε λοιπόν όλοι μας στον αγαπητό αδελφό Βασίλειο, καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλή ανάπαυση στην ψυχή του. Εύχομαι επίσης στα παιδιά και στην αγαπημένη του σύζυγο Αναστασία να κρατήσουν μέσα τους και να διαφυλάξουν όλα τα καλά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και να δέονται πάντοτε υπέρ αυτού αμήν.

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode