Ελλάς ελλήνων παρακμή

2015-05-01 22:49

Ελλάς ελλήνων παρακμή

                                                                                                      

          Είναι γεγονός, ότι στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, επικρατεί μία πάσης μορφής διαστρέβλωση των χριστών αξιών. Μας κάνει εντύπωση η επικράτηση αντιχριστιανικών εθίμων μέσα σε τοπικές παραδοσιακές κοινωνίες. Τι θέση έχει για παράδειγμα στην χριστιανική ζωή το έθιμο εκείνο που επιτάσσει οι αρραβωνιασμένοι να συζούν; Τι θέση έχει στην χριστιανική ζωή το πονηρό έθιμο της προσφοράς προς  την αρραβωνιαστικιά  ενός καλαθιού που περιέχει εσώρουχα και παντός είδους αξεσουάρ με καθαρά σεξουαλικό χαρακτήρα; Τι θέση έχει στην ορθόδοξη κοινωνία μας η γενική χαλάρωση των αξιών που θέτει ως οπισθοδρομικούς εκείνους τους γονείς που δεν θα επέτρεπαν στο παιδί τους να συζεί με την παράνομη σχέση του; Είναι εκπληκτικό στα σημερινά σχολεία να γίνεται περίγελος ο νέος ή η νέα εκείνη που διατηρεί την παρθενία του/της.

          Το νοσηρό και αρρωστημένο έγινε πλέον φυσιολογικό, και το υγιές και ηθικό έγινε πλέον οπισθοδρομικό και γελοίο. Σε ποιον νέο να τολμήσουμε σήμερα να μιλήσουμε για τις απαγορευμένες ολοκληρωμένες προγαμιαίες σχέσεις; Σε ποιον γονέα να προτείνουμε να στηρίξει οικονομικά το παιδί του για να εισέλθει στον γάμο ώστε να μην από αδυναμία αμαρτάνει; Σε ποια νύφη να μιλήσουμε για σεμνό νυφικό; Σε ποιους συγγενείς να αντιδράσουμε όταν μετατρέπουν την εκκλησία σε κολεξιόν άσεμνης μόδας και πασαρέλας εξώπλατων και άλλων αποκαλυπτικών ενδυμάτων;

          Και άλλα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε αλλά μας τα λέει τόσο ωραία ο μέγας Αντώνιος:

46.«Όσοι δυσκολεύονται να εννοούν το συμφέρον της ψυχής και όσα ορθά τους λέγονται, αυτοί θεωρούνται άρρωστοι. Ενώ όσοι εννοούν την αλήθεια και εντούτοις χωρίς ντροπή την αμφισβητούν και φιλονικούν, αυτών η διάνοια έχει νεκρωθεί και αρμόζει σε θηρία η συμπεριφορά τους, δεν γνωρίζουν τον Θεό και η ψυχή τους δεν έχει φωτιστεί.

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode