Γιατί δεν κοινωνείς;

2018-07-28 23:53

 

          Πρόσφατα σε ένα χωριό της μητροπόλεώς μας ένας χωριανός έκανε ένα σημαντικό έργο που θα διευκόλυνε την ζωή του για τον χειμώνα που θα ερχόταν. Όταν συναντούσε τον παπά του χωριού του έλεγε: -Παπά δεν έρχομαι τώρα τις Κυριακές στην εκκλησιά διότι κάνω έργα. Όταν τελειώσω θα δεις… Ο παπάς του χωριού αν και προσπάθησε να τον μεταπείσει και να τον κάνει να εκκλησιάζεται κανονικά τις Κυριακές, εκείνος ήταν αμετακίνητος στα σχέδιά του.

          Ο καιρός πέρασε και ο χωριανός αυτός ολοκλήρωσε επιτέλους τις εργασίες του. Όμως το Σάββατο εκείνο ειδοποίησαν τον παπά του χωριού για την κηδεία του. Ο χωριανός αυτός δεν πρόλαβε τελικά να εκκλησιαστεί….

          Αδελφοί. Ας μην παραμελούμε ποτέ και για τίποτα τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό μας. Το τέλος μας είναι κοντά και δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς ο Κύριος θα απαιτήσει από μας να παραδώσουμε την ψυχή μας.

          -------------------------------------------------------------------

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

          Δεν αρκεί μόνο ο εκκλησιασμός, αλλά και η συμμετοχή στην Θεία Κοινωνία. Γιατί χριστιανέ μου αρκείσαι μόνο στο αντίδωρο; Γιατί δεν κοινωνείς; Πρόσφατα ένα παιδάκι μου είπε: -Πάτερ, μόνο εμείς τα παιδιά κοινωνούμε, γιατί δεν κοινωνούν και οι μεγάλοι; Αυτοί δεν είναι χριστιανοί;;;; Τι να του απαντήσω;

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode