Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και Ορθόδοξης μεγαλοπρέπειας εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος του Σισανίου Άγιος Δημήτριος.

2016-10-29 17:53

  ⩲ Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και Ορθόδοξης μεγαλοπρέπειας εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος του Σισανίου Άγιος Δημήτριος. Στον πανηγυρικό εσπερινό τίμησαν την ενορία μας με την παρουσία τους οι ιερείς:  π.Φιλόθεος Μπαλαδάρης ηγούμενος της Ι.Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Σισανίου και προϊστάμενος του Ι.Ν αγίου Μάρκου Βλάστης, ο οποίος προεξήρχε της συνάξεως και κήρυξε τον θείο λόγο. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δουγαλής εφημέριος αγ. Νικολάου Μικροκάστρου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Τουλόπουλος εφημέριος αγ. Παντελεήμονος Καλονερίου, ο πρεσβύτερος π. Νικόλαος Στεφανίδης εφημέριος Κοιμ. Θεοτόκου Πελεκάνου.

           ⩲Ανήμερα της εορτής τέλεσε αρτοκλασία και κήρυξε τον θείο λόγο ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος,  ο οποίος επισήμανε στους πιστούς την αναγκαιότητα της τακτικής Θείας Κοινωνίας.

            ⩲ Τέλος, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την ενορία μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και να κηρύξει τον θείο λόγο.

           ⩲Ευχαριστούμε θερμά τις γυναίκες του χωριού μας, που κόπιασαν για να καθαρίσουν τους χώρους της Εκκλησίας και να ετοιμάσουν τα πλούσια εδέσματα της πανηγύρεως.                           

 

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode