Ο "άνθρωπος της λογικής"- Τα υλικά "αγαθά"

2018-07-28 23:51

Κάποτε ο «άνθρωπος της λογικής» βρέθηκε μαζί με δύο φίλους του σε ένα παλάτι ενός πάμπλουτου βασιλιά. Ο βασιλιάς αυτός τους είδε από μακριά τους συμπάθησε και τους κάλεσε να βρεθούν ενώπιον του βασιλικού του θρόνου.

-«Θα δώσω στον καθένα σας ότι επιθυμεί από τα δύο. Ή ένα χρυσό φλουρί, ή ένα πνευματικό βιβλίο». Τους είπε.

Οι δυο πρώτοι πήραν αμέσως το χρυσό φλουρί. Ο δε «άνθρωπος της λογικής» διάλεξε το πνευματικό βιβλίο, λέγοντας μέσα του ότι στο σπίτι μου έχω την μητέρα μου κατάκοιτη και θα της διαβάζω κάθε βράδυ ένα κομμάτι από αυτό το βιβλίο.

Ο βασιλιάς λες και κατάλαβε τη σκέψη του χαμογέλασε και του είπε: - -Άνοιξε σε παρακαλώ το βιβλίο στην πρώτη σελίδα και δεν τι γράφει.

Ανοίγει τότε εκείνος το βιβλίο και με έκπληξη βρίσκει στην πρώτη σελίδα κολλημένα τρία χρυσά φλουριά.

Τότε ο βασιλιάς εκείνος του είπε:- Όποιος επιθυμεί τα αιώνια αγαθά, δεν στερείται και τα επίγεια. Ζητείτε πρώτα την Βασιλεία των ουρανών και τα υπόλοιπα θα σας τα δώσω Εγώ. Και αμέσως εξαφανίστηκε.

Αργότερα μέσα στο πνευματικό αυτό βιβλίο ο άνθρωπος διάβασε ένα ρητό από τον άγιο Ιγνάτιο Μπριαντσιανίνωφ: «Όλα τα αγαθά της επίγειας ζωής μας αφαιρούνται με τον θάνατο. Δεν αξίζει λοιπόν να ονομάζονται αγαθά αυτά που χάνονται τόσο σύντομα. Απάτη είναι, ή μάλλον δίχτυα.

Όταν δε μετά από καιρό συναντήθηκε με του δύο φίλους του εκείνοι ομολόγησαν πως το χρυσό φλουρί που πήραν από τον βασιλιά το ξόδεψαν σε ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα…

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode